Bra skäl till varför du ska säga upp dig och ta steget att starta eget

Att säga upp dig från ett fast jobb, med fast lön, arbetskamrater, rutiner, för att starta eget, det är något som kan vara skrämmande men samtidigt det bästa du har gjort. Du ska få lite goda råd för företagande samt även få bra skäl till varför du bör satsa på att starta eget.

Du kan göra allt på det sätt du vill

Är du anställd så har du en chef som bestämmer hur allt ska vara och göras. Är du egen företagare, så kan du helt enkelt dansa efter din egen pipa. Det gör även att du kan se nya möjligheter och våga göra något med dem.

Ett annat skäl att bli egen är att du kan lära känna dig själv och din egen kraft. Är du bara en anställd i mängden, så är det ibland svårt att se vad som är dina förtjänster och vad som är andras. Samma med att som egen så kan du inte skylla på någon annan, men samtidigt är det alltid du som får uppmärksamheten så snart du gjort något bra.

Jobba på det sätt du vill och hur länge du vill

Som egen företagare kan du sätta dina egna arbetstider samt att du kan pensionera dig när du vill, eller låta bli det helt. Eller ja, jobba så länge din kropp och sinne kan och vill. Visst är det så att som nystartad företagare, så kanske du till en början får jobba bra mycket mer än vad du vill. Men om du valt att göra det du älskar, så spelar det sällan roll att det inte är vanliga kontorstider. Och får du till det att verksamheten rullar på bra, så kan arbetstiderna minska med så mycket du vill.

Ett annat skäl till varför det är så bra att vara egen, det är att problem, de är upp till dig att lösa, men samtidigt är det alltid riktiga sådan istället för så kallade låtsasproblem. För det är ofta vad som sker i stora företag där man är anställd. Det man tror är värsta problemet, är i det stora hela långt ifrån just det!

Att hitta ett syfte, med dit själv, ditt liv, med ditt jobb, det är ytterligare ett skäl att bli egen. Att varje dag gå till ett jobb som anställd kanske inte är din dröm. Men många gör det ändå, varje dag, varje vecka, varje år. Att bara jobba för att klara av hyra är inte något som berikar livet direkt.

Våga ta steget

Om du känner att du vill vara din egen chef, följa dina egna drömmar, så varför inte helt enkelt se till att ta det där steget! Du kan börja vid sidan av ditt nuvarande jobb om du inte vill ta hela klivet ut. Sedan när du märker av att det du startat faktiskt kan fungera, se då till att säga upp dig från det jobb du har och kör på med att vara en egen företagare!