Sminktips för dig med glasögon

Det kan vara en utmaning att lägga en bra makeup när man bär glasögon. Det kan därför vara en god idé att ta till dig bra råd för smink och hur du bäst sminkar dig om du använder glasögon. Olika glasögon gör ju att dina ögon kan se mindre ut än vad de är eller större än vad de är. För att framhäva dina ögon på rätt sätt, så gäller det att du sminkar dig efter vad för typ av glasögon det är du bär. Du som är närsynt, du får just ofta mindre ögon genom glasen. Du som är långsynt, dina ögon kan se större ut.

Oavsett typen av glasögon så har du även problemet med att ljuset i sig kommer att reflekteras i glasen. Det gör att ögonen kan skymmas en del. Sedan är det även så att glasögon i de allra flesta fall även döljer övre ögonlocket. Man kan säga att glasen i glasögonen, de tar bort cirka 50 % av ögonens makeup. Därför är det viktigt att framhäva ögonen lite extra.

Du som har glasögon i en stark färg på bågarna, du bör inte ha starka färger på ögonskuggan. Det kan lätt bli för mycket av det goda då. Då är det bättre satsa på lite mjukare färger.

Bra råd för smink när du bär glasögon

Ett bra tips för dig som bär glasögon, det är att istället sätta fokus på dina läppar. Tona ned ögonen genom att applicera ett läppstift med en klar röd färg, eller vinrött. Ett annat tips för sminkning är att ljusa upp med concealer under ögat. Glasögon har ju en förmåga att ge som en mörk skugga under ögonen. Då kan det vara smart att ljusa upp dessa partier. Sedan är det även bra att inte glömma bort dina ögonbryn. För även om du tror att bågarna döljer dem, så syns de i de allra flesta fall. Det om du nu inte har onödigt stora glasögon. Ögonbrynen är en stor del av helheten och ramar in ansiktet, så ge dem lite extra kärlek och lyft fram dem.

Sminktips för dig som är närsynt

Du som är närsynt kan få mindre ögon med dina glasögon. För att du ska få till en bra sminkning och framhäva dina ögon, du kan följa dessa tips.

Börja med att lätta en neutral nyans på dina ögonlock. Lägg sedan en mörkare nyans i globlinjen. Du kan även använda en ljus ögonpenna. Det innanför den nedre fransraden. Fyll sedan på med mörkbrun eller svart ögonpenna under fransraden. Du kan också markera ögat med ögonpenna på övre fransraden. Testa gärna att göra en vinge ut mot kanten. Sedan avsluta med en mascara med fiber som gör dina fransar längre.

Sminktips för dig som är långsynt

Långsynta får ofta större ögon. Här är bra sminktips för dig.

Använd dig av mjuka och matta nyanser, undvik skimmer. Mörka färger är bra för att förminska, så använd det på ögonskuggorna. Lägg den mörka ögonskuggan närmast ögat samt längs globlinjen. Sedan kan du ta en ljus ögonskugga där du vill framhäva.

Du kan även testa att rama in dina ögon med hjälp av en eyeliner längs med fransraden. Ta sedan ett tunt lager mascara, bara på de övre fransarna.