Så fixar du en bra basmakeup

En snygg sminkning, det börjar alltid med en perfekt bas. Så det gäller att börja i rätt ände samt använda dig av rätt sorts produkter. Ett tips är att köpa en BB cream foundation, som du kan hitta på https://gosh.se/bb-cream-foundation. Den är då en foundation, primer och fuktighetscreme i ett. Dock kan du även satsa på att återfukta huden varje dag ändå, samt använda dig av en vanlig primer och foundation. Därtill är det bra att även satsa på en concealer och ett puder samt fixeringsspray.

Grunda med primer

Om du inte använder en BB cream foundation, då ska du börja med en vanlig primer. Det ger dig den allra bästa basen för en makeup som håller. En primer ser till så att alla efterföljande produkter fäster ordentligt samt att den gör även att din foundation håller sig längre. Sedan ger den dig även en jämnare bas att applicera resten av sminket på. 

Lägg en bra foundation

Om du har en BB cream foundation, så får du ju både primer och foundation i ett. Om du använt en vanlig primer, så bör du ha en bra foundation som passar din hudtyp. Den bör även vara i rätt nyans. Du kan applicera den på det sätt du tycker passar bäst, med fingrarna eller med en svamp eller pensel.

Täck med en concealer

Om din foundation inte gett dig tillräcklig täckning enligt din smak, så kan du även använda dig av en concealer. Vanligast är att ha den på röda partier som gärna finns runt näsan samt att den även är bra för att täcka blemmor, eller de mörka ringarna under dina ögon. 

Är det så att den ska täcka blemmor i första hand, så är det bra att välja en som är krämig i konsistensen. Se även till att ha rätt nyas på din concealer. Den ska vara nära din egen hudton. 

Fixera med puder och settingspray

Oavsett om du använt dig av en BB cream foundation eller separata produkter, så behöver du nu fixera dem. Det gör du allra bäst med ett bra puder. Det ser till så att ditt smink håller sig på plats hela dagen. Det bästa är att välja ett transparent löspuder. Den är enklast att applicera och det är lätt att få på den jämnt. Sedan ger den ej heller någon färg som kan förändra det resultat du hade innan. 

Det enklaste sättet att applicera dit puder, det är med hjälp av en puderpuff. Sedan efteråt kan du använda en puderborste för att få bort överflödigt. Om du vill kan du sedan komplettera med bronzer, rouge eller highlighter på näsryggen och dina kindben.

Som ett allra sista steg i fixeringen så kan du använda dig av en så kallad settingspray. Det över hela ditt ansikte. Den ser till att allt håller sig på plats samt att den även hjälper till att återfukta huden på bra sätt. Se bara till att hålla den en bit från ditt ansikte då du sprayar på den.