Nybörjarguide till airsoft

Är du helt ny på detta med airsoft? Du har då säkert en hel del undringar och frågor kring denna sport. Du ska i denna guide förhoppningsvis få svar på de flesta av dem. Om du inte har köpt dig ett vapen än, så är det bra att göra det. Idag finns det en mängd olika airsoft guns att välja på. Du kan hitta en hel del på Guncity! Ditt allra första vapen bör vara av typen AEG, som är ett eldrivet airsoftvapen. Du har dock andra vapen att välja mellan också, som bland annat dessa:

  • AEP: Automatic Electric Pistol, eldriven pistol
  • GBB: Gas Blow Back, vapen med rörlig mantel vilket liknar ett riktigt vapen
  • NBB: No blow back, som GBB fast utan blowback, gasdriven
  • EBB: Electric Blow Back, eldriven pistol med låg prestanda

Säkerhetsregler 

Säkerhet är av största vikt inom denna sport. Så det finns en hel del regler att ha koll på. Bland annat är det en max tillåten styrka på vissa vapen samt att det även är viktigt att hålla rätt säkerhetsavstånd då du skjuter. Du får alltså inte gå hur nära en annan person som helst för att skjuta den. 

Du får aldrig sikta på någon spelares huvud. Det kan vara riktigt farligt, även om de flesta bär hjälm eller annan skyddsutrustning för huvudet. 

Säkerhetsutrustning/kringutrustning

Utöver att välja ett bra airsoft gun, så finns det ju en hel del annat du måste ha eller kan välja att ha. Det finns en sak som är obligatorisk för alla och det är ett par skyddsglasögon. Alternativt ett annat slags skydd för ögonen. 

Det kan även vara bra att ha ett munskydd/tandskydd. En olycklig träff kan annars göra att tänderna blir till flisor! Det finns idag hela masker att använda dig av om du vill. 

Sedan är det bra att även skydda huvudet. Det är inget krav på hjälm, men du bör ha något! Det kan vara en luva, en mössa eller scarf som kan ge en dämpande effekt om en kula råkar träffa dig där.

Det är även smart att bära handskar, som skyddar dina händer mot både kulor och kyla. 

Ute i spel är det bra att även satsa på att ha oömma kläder som inte sitter åt. Sedan bra skor på fötterna. 

Om du har en AEG, alltså en elektrisk airsoft, ta då med dig extra batteri. Om du har en gasdriven airsoft så glöm inte att ta med extra gas.

Sedan finns det även annan smart kringutrustning att välja till. Det finns smarta västar, bärsystem, extra fickor, bälten och så vidare. Dessa är bra att ha för att få med dig extra batteri, extra gas, extra ammunition och så vidare. 

Hitta det du behöver online

Om du ska köpa ett airosoft vapen eller annat för att börja spela airsoft, kolla då in Guncity. De har en hel del airsoft guns samt att de även har smarta kläder, masker, skydd, västar och en massa mer som du kan ha nytta av i ditt spelande.