Viktigt med utomhuslek

tine k bambussofa

Något alla barn mår bra av, det är att få leka utomhus! Det har forskats på detta och det visar att det finns ett tydligt samband mellan barnens hälsa och om de leker ute regelbundet eller inte. Att vara utomhus, det stimulerar barn på ett bra sätt. De blir mer kreativa, får bättre koncentration samt att de får en massa frisk luft. För att det ska vara kul att leka ute, så kan det vara smart att köpa billiga utomhusleksaker som de kan roa sig med. Sedan är det inte heller fel att lära dina barn roliga utomhuslekar.

Bra och billiga utomhusleksaker

Idag finns det gott om olika leksaker som är anpassade för att leka med ute. Det är inte fel att köpa hem bollar av olika slag till exempel, eller kanske ett badminton set. Andra bra utomhusleksaker är lektält, hopprep eller varför inte satsa på leksaker för sandlådan? Olika spel som krocket, kubb och liknande brukar även det vara skoj och det för hela familjen.

Om ni vill satsa på en lite dyrare utomhusleksak, så kan en större modell av studsmatta vara något. Tänk bara på att köpa en med säkerhetsnät samt även se till att placera den på en bra plats.

Om ni ofta går till stranden så kan det vara bra att satsa på olika sorters strandleksaker. Det för att kunna gräva i sanden och göra sandslott.

Sedan är det ju så att en hel del leksaker som man leker med inne, de kan med fördel även tas ut för att leka med dem där. Kanske Barbie vill bada, eller gose-nallen vara med och gunga i gungorna?

Roliga utomhuslekar

Det är inte nödvändigt att bara leka med billiga utomhusleksaker, utan det finns även gott om roliga utomhuslekar att ägna sig åt. En sådan är ”Simon säger”. Man utser då en att vara Simon och resten av barnen ska sedan göra det som Simon säger att de ska göra. Utmaningen består av att personen som är Simon gör en sak, men säger att de andra ska göra något annat. Så om Simon ställer sig på ett ben, men säger att alla ska sätta sig på marken, ja då ska barnen sätta sig på marken. Den som råkar göra vad Simon gör, som i detta fall är att stå på ett ben, den åker ut från leken.

Kurragömma är definitivt något som passar bra att leka utomhus. Tänk bara på att dela av ett område att använda, så att ingen försvinner! Bestäm vem som är den som ska börja leta. Den ska blunda och räkna till 100. De andra barnen ska sedan gömma sig under tiden som det räknas. Den första att hittas, den får ta över och leta nästa gång.

Köp leksaker att leka med utomhus

Om det är så att du vill ge dina barn billiga utomhusleksaker att leka med, så finns det en del av det att hitta hos Billig Lek, som är en bra leksaksbutik på nätet. Där finns det även en massa andra bra leksaker.